Anhydrietvloer schuren

Wanneer u tegen scherpe tarieven uw anhydrietvloer wilt laten schuren, zit u goed bij Hendriksen Tegels & Vloeren in Veenendaal. Bij het schuren van uw anhydrietvloer, voorzien we deze van een daarvoor bedoelde hechtprimer, zodat uw vloer klaar is voor verdere afwerking.

Wanneer we uw anhydrietvloer schuren, voeren we ook een professionele vochtmeting van de vloer uit. Het is erg belangrijk te weten wat de vochtigheid is van de vloer. Wij hebben apparatuur om deze vochtmeting voor u uit te voeren en u van advies te voorzien.

Vrijwel stofvrij schuren

Met onze nieuwe investering in het afzuigsysteem, behoort het ‘stofhappen’ tot het verleden. De vloer wordt vrijwel stofvrij geschuurd. Ook wordt de vloer nog extra nagezogen.

Wat is een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer bestaat is een uitgehard mengsel van gips, zand en water die dient als dekvloer. Deze vloer komt vaak voor in appartementen en hoge gebouwen. De anhydriet gietvloer is een goedkope en snelle oplossing die vaak terug komt in de projectbouw. Een enorm pluspunt van deze dekvloer is de vaste kwaliteit. Door de zelf verdichtende eigenschappen heeft men een constante garantie op druksterkte.

Anhydriet vloer schuren

Tapijtlijm verwijderen

Vloer egaliseren

Vloer primen

Complete service

(rest) Vochtmetingen

Uitgebreide keus in onze showroom van tegels, PVC of laminaat.

Wanneer of waarom moet u een anhydrietvloer schuren?

Na het verpompen, verspreiden en afdobberen van de gietspecie ontstaat een dun laagje “bleedingwater” aan het specieoppervlak. In dit waterlaagje kan de aanwezige kalk, afkomstig uit de specie, met kooldioxide (CO2) uit de lucht reageren tot calciumcarbonaat (CaCO3). Dit calciumcarbonaat zet zich op het oppervlak af als een dun schilferig huidje. Voordat men overgaat tot het aanbrengen van een hechtende vloerafwerking zoals keramische tegels, tapijten, pvc-vloeren of linoleum, is het belangrijk om dit huidje te verwijderen. Het schuren van een anhydrietvloer zorgt ervoor dat de oppervlakte optimaal voorbereid wordt voor de volgende stap. Door de anhydrietvloer te schuren, wordt het oppervlak geëgaliseerd en het dunne, schilferige laagje calciumcarbonaat effectief verwijderd, wat belangrijk is voor een goede hechting van de uiteindelijke vloerbedekking.

De voordelen van een anhydrietvloer schuren

We kunnen het calciumcabonaathuidje verwijderen door de anhydrietvloer machinaal te schuren, het liefst met schuurschijven voorzien van diamant toplagen. Schuren heeft als voordeel dat ook kleine oneffenheden worden verwijderd. Uiteraard zal de vloer eerst voldoende moeten zijn uitgehard om beschadigingen te voorkomen. Bovendien levert het te vroegtijdig schuren praktische problemen op omdat de schuurschijven snel “dichtslibben” als gevolg van het te vochtige materiaal. Bij goede drogingscondities kan doorgaans twee à drie weken na het gieten met het schuren van uw anhydrietvloer worden begonnen. Na het schuren van uw anhydrietvloer zal het ontstane stof verwijderd moeten worden met een hiervoor bestemde industriestofzuiger, waarna de vloer gereed is om te worden afgewerkt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Elk type dekvloer wordt in Nederland niet applicatie gereed opgeleverd, waardoor het aan de tegellegger en stoffeerder is om te bepalen of hij nog een nabehandeling noodzakelijk vindt. Wij van Hendriksen Tegels & Vloeren geven regelmatig het advies na het schuren de anhydrietvloer te voorzien van een hechtprimer. Neem contact met ons op voor vragen over het schuren van uw anhydrietvloer en vraag eenvoudig een offerte aan. Vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer, het aantal vierkante meters en wat voor ruimten het zijn. Kom langs in onze showroom, als u benieuwd bent naar ons complete assortiment aan vloeren. Van tegels tot houtlook pvc-vloeren, wij hebben alles in huis en helpen u graag aan de ideale vloer.