Vloerbedekking en tapijtlijm verwijderen

Tapijtlijm verwijderen van cementdekvloer

Om een goede basis te verkrijgen voor een nieuwe vloer dient de ondergrond vetvrij en vrij van oude lijmlagen te zijn. Bijvoorbeeld vloerbedekking lijm kan met aanraking van vocht verpulveren / verzepen. Controleer daarom uw vloer goed.

Na het verwijderen van tapijt blijven er vaak tapijtlijmresten achter op de cementdek vloer. Zelf controleren? Breng wat vocht op de vloer en wacht een kwartier. Kunt u het er nu met een plamuurmes eraf krabben dan zal de gehele vloer eerst geschuurd moeten worden.

Hendriksen Tegels & Vloeren kan voor u het verwijderen van de lijm laag verzorgen. Ook eisen verhuurders vaak dat een vloer lijmvrij word opgeleverd. Wij beschikken over capaciteit om dit voor u te verzorgen. Mocht de vloer erg slecht zijn dan kunnen we deze ook voor u egaliseren. Zo bent u verzekert van een goede basis om uw nieuwe vloer te plaatsen. Vraag naar de mogelijkheden.

Wij maken gebruik van diamant schuurmachines. Waar u dagen over doet en vaak met chemicaliën is toch niet wat u wilt.

Anhydriet vloer schuren

Tapijtlijm verwijderen

Vloer egaliseren

Vloer primen

Complete service

 

 

 

Uitgebreide keus in onze showroom van tegels, PVC of laminaat.

Wanneer of waarom moet u een anhydriet vloer schuren?

Na het verpompen, verspreiden en afdobberen van de gietspecie ontstaat een dun laagje “bleedingwater” aan het specieoppervlak. In dit waterlaagje kan de aanwezige kalk, afkomstig uit de specie, met kooldioxide (CO2) uit de lucht reageren tot calciumcarbonaat (CaCO3). Dit calciumcarbonaat zet zich op het oppervlak af als een dun schilferig huidje. Indien een hechtende vloerafwerking (keramische tegels, tapijten, pvc vloeren, linoleum enz.)moet worden aangebracht, is het noodzakelijk dit huidje te verwijderen. Welke vloer afwerking er ook op komt, anhydriet vloer eerst schuren.

Het verwijderen van het calciumcarbonaathuidje kan plaatsvinden door machinaal schuren liefst met schuurschijven voorzien van diamant toplagen. Schuren heeft als voordeel dat ook kleine oneffenheden worden verwijderd. Voor het schuren moet een daarvoor geschikte machine en bijbehorende diamantschijven worden gebruikt. Uiteraard zal de vloer eerst voldoende moeten zijn uitgehard om beschadigingen te voorkomen. Bovendien levert het te vroegtijdig schuren praktische problemen op omdat de schuurschijven snel “dichtslibben” als gevolg van het te vochtige materiaal. Bij goede drogingscondities kan doorgaans twee à drie weken na het gieten met het schuren worden begonnen. Na het schuren zal het ontstane stof verwijderd moeten worden, met een hiervoor bestemde industrie stofzuiger waarna de vloer gereed is om te worden afgewerkt.

Echter elk type dekvloer wordt in Nederland niet applicatie gereed opgeleverd, waardoor het aan de tegellegger en stoffeerder is om te bepalen of hij nog een nabehandeling noodzakelijk vindt. Wij van Hendriksen Tegels & Vloeren geven regelmatig het advies na het schuren de vloer te voorzien van een hechtprimer.

Offerte

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vermeld

  • uw naam en adres gegevens en telefoonnummer
  • aantal vierkante meters en wat voor ruimten het zijn.
  • begane grond en of verdieping.

Mail uw aanvraag naar Hendriksen Vloeren info@hendriksentegels.nl